Mikkel f. 1818

Meget hurtige var hestene på Knabstrup også, man drev ikke alene avl efter kulør, man drev også avl efter præstationer.

Imellem Flæbehingstens mange værdige sønner er Mikkel især blevet kendt.

Den blev født 1818 efter en rødblisset stikkelhåret hoppe der var født hos en præst i Jylland, men af forædlet race, med lang skarpkammet hals, fin man og lige kryds og kendt i Jylland som en udmærket traver.

Mikkel selv, var rødtigret med gul spillende glans om sommeren . meget mørkere på benene, men ellers uden aftegn. 10 kvarter og 2 tommer. En ædel og smuk skabning, der aldrig kom til at synke i ryggen, selvom den havde været beskeler og ridehest for en temmelig svær mand og kørehest fra sit 3die til sit 24ende år.

Mikkel havde et fantastisk trav og var kun overgået en gang i væddeløb.

Den blev engang berømt i Slagelse, hvor den sejrede over en af Københavns, dengang mest berømte traver. Og så havde Mikkel endda gået 6 mil hjemmefra.

Dens skridt var også hurtigt og let.

Den var meget frugtbar, også i sit 25 år, hvor den blev aflivet om efteråret, var der adskillige hopper der var drægtige efter ham.

En datter efter ham kunne i sit 22 år stadig følge ham i trav for vogn.

Efter Mikkel blev tigrede heste ofte kaldt for Mikkeler, en benævnelse man endnu i 1954 kan møde.

Sådan var de tigrede heste fra Knabstrup, fyrige, energiske, men alle med et fromt temperament. Fejl som krybbebider, vindsluger og ondskabsfuldhed var aldeles ukendt. Andel heri var selvfølgelig gode avlsanlæg, men også den stærkt hærdende opdragningsmetode som blev anvendt. Meget udendørsliv, dels i skov og på engene og kun i den koldeste tid kom de på stald om natten, for at komme ud straks næste morgen og kom ikke ind igen, før de selv meldte sig ved stalddøren.