20. marts 1971:

§ 1.

Navn og hjemsted: Foreningens navn er ”Knabstrupperforeningen for Danmark” og dens hjemsted er til den for enhver tid værende formands adresse.  

§ 2.

Formål: Foreningens formål er at virke til bevarelse og fremme af Knabstrupperavlen og med henblik på at bevare Knabstrupperhestens lød og udvikle et ensartet præg for denne hest af ridetype, bl.a. ved stambogsføring, afholdelse af kåringer, registreringer, samt fremstilling ved dyrskuer og lignende.  

§ 3.

Medlemmer: Som sådanne kan optages enhver i foreningens formål interesseret, på de enhver tid gældende vilkår.

Kun medlemmer kan få registreret, kåret og stambogsført heste. Udmeldelse skal ske skriftligt til formanden mindst tre måneder før et regnskabsårs udløb.

§ 4.

Kontingent: Kontingentets størrelse fastsættes på hvert års ordinære generalforsamling.

Kontingentet betales på anfordring for et regnskabsår ad gangen. Manglende betaling efter yderligere påkrav berettiger foreningens bestyrelse til at slette vedkommende medlem, men fritager ikke pågældende medlem for kontingentbetaling.  

§ 5.

Foreningens ledelse: Foreningens organer er generalforsamling, bestyrelse og revisorer, samt de af generalforsamlingen valgte medlemmer af kåringskommissionen.  

§ 6.

Generalforsamlingen: Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af marts md. Og indkaldes skriftligt med 14 dages varsel. Stedet for generalforsamlingen fastsættes af bestyrelsen. Dagsorden skal omfatte følgende punkter:

  1. Valg af dirigent
  2. Beretning om foreningens virksomhed ved formanden.
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab ved kassereren.
  4. Valg af bestyrelse, revisorer, og suppleanter, samt til kåringskommissionen og suppleanter.
  5. Behandling af indkomne forslag.
  6. Eventuelt.

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være skriftligt indleveret inden udgangen af januar måned til formanden.  

§ 7.

Ekstraordinær generalforsamling: Ekstraordinære generalforsamlinger afholdes efter bestyrelsens bestemmelse, eller når krav derom fremsættes af mindst 20 % af foreningens medlemmer. Begæring om sådan en generalforsamling skal ske skriftligt til formanden, og generalforsamlingen indkaldes derefter med varsel som det, der er gældende for en ordinær generalforsamling.  

§ 8.

Afstemning: Sådan skal ske ved personligt fremmøde og ved håndsoprækning, medmindre dirigenten bestemmer, at afstemning skal ske skriftligt, eller dette kræves af mindst 25 % af de tilstedeværende medlemmer. Personvalg skal altid foregå skriftligt.

§ 9.

Bestyrelsen: Bestyrelsen består af 7 medlemmer, heraf skal mindst 3 vælges fra Jylland og mindst 3 fra øerne, og valget er gældende for 2 år, således at der hvert år afgår tre eller fire medlemmer. Første gang tre medlemmer efter lodtrækning.

Bestyrelsen konstituere sig med formand, en næstformand, en sekretær og en kasserer og fordeler i øvrigt forretningerne imellem sig. Sekretær og kasserer behøver ikke være medlem af bestyrelsen. Bestyrelsen leder foreningens virksomhed i enhver henseende, dog at vigtigere spørgsmål vil være at forelægge generalforsamlingen der er foreningens øverste myndighed.  

§ 10.

Revision og regnskabsår: Blandt foreningens medlemmer vælges to revisorer, til hvem regnskab med bilag skal afgives mindst 14 dage før hvert års ordinære generalforsamling. Foreningens regnskabsår er kalenderåret.  

§ 11

Kåring og stambogsføring: På hvert års ordinære generalforsamling vælges en kåringskommission, bestående af tre medlemmer. (Formand og to medlemmer) og endvidere af to suppleanter.

Valget gælder for to år på tilsvarende måde som ved bestyrelsesvalg.

Bestyrelsen nedsætter et udvalg på tre medlemmer til at forestå stambogsføringen.

Nærmere regler for kåring, registrering og stambogsføring udarbejdes af bestyrelsen og kåringskommissionen i foreningen.  

§ 12.

Honorar m.v.: Til assistance ved kåring, registrering og stambogsføring er bestyrelsen berettiget til at antage lønnet hjælp. Honorar og rejsegodtgørelse i øvrigt for arbejde i foreningen kan ligeledes afholdes og fastsættes, i hvert enkelt tilfælde af bestyrelsen.  

§ 13.

Lovændringer m.v.: Til vedtagelse af ændringer i nærværende love, samt til opløsning af foreningen udkræves at ¾ af de på sådan generalforsamling tilstedeværende medlemmer stemmer for lovændringer, henholdsvis foreningens opløsning.

Eventuel kassebeholdning skal ved en sådan opløsning af foreningen gives til velgørende formål indenfor hesteavlen.

Opnås sådan en majoritet ikke, vil ny generalforsamling være at indkalde med sædvanlig varsel, og på denne afgøres vedkommende spørgsmål ved simpelt stemmeflertal.

Tidligere love for foreningen af Knabstrupperavlens fremme af 21/11-1947 annulleres herved

Således vedtaget på generalforsamlingen, afholdt i Grenå den 20. marts 1971 på Hotel ”Dagmar”.

 

I foreningens bestyrelse:

Sign. R. Johansen,          Johannes Møllegård,           Mygin Lauersen,          Th. Revsgård Espersen

K.B. Møller Jensen,           Jens E. Eliasen,                        Alex Rasmussen