Kåring i Løgumkloster 1973
Den første Knabstrupperkåring red. var med til!   Lis Milo Diemer

Kaj Møller Vinther havde gjort sit arbejde godt, så i 1973 stillede jeg med Lotte og Tinne

Her er så et lille udpluk af heste der var tilmeldt

Først mig selv!

Billederne blev taget dagen efter,  i Bjerndrup

Tv. Lotte KNN 1179
II. kl. A
Th. Tinne KNN 1178
II. kl. A

Kaj Møller Vinthers heste.

Tv. Pernille Risbygård KNN 1176. I. kl. B

Th. Diana af Strandgården KNN 1177. I. kl. B

Desværre ved jeg ikke hvem det her er, men det var første gang jeg havde set så mange pletter på en gang.
2 hingste til bedømmelse!

Farven på dem begge  var overvældende

Tv. Poco Bueno KNN 35 blev avlsgodkendt

Th. Cæsar blev afvist

Afskrift fra et avisudklip? 1973

Det kneb lidt med knabstrupperpletter
Ellers god kvalitet på den første hoppekåring der fandt sted på Klostermærken

Det var hestenes dag i Løgumkloster i går. På engen ved slottet det traditionsrige klostermærken, hvor der handledes heste, og på selve markedspladsen kåringen af knabstruppere, den ældgamle plettede hesterace.
Der kåredes 15 hopper, 3 hingste var med, og en af disse fik 7 points, blev registreret og går nu til materialeprøve, hvor den skal vise færdigheder i løb spring og som kørehest. Derefter ser man, om den kan kåres. Hingsten kunne i alt nå 10 point. Der kåredes 2 hopper i første klasse B. De tilhørte kaptajn Møller Vinther, Sønderborg, 4 kåredes i 2 klasse A og 9 i 2. klasse B. Et par af hopperne havde føl med. Lis Diemer, Søgård ved Kliplev, fik en ridepisk i mønstringspræmie for veludført fremvisning.
Dommerne, Andreas Jepsen, Vildbjerg og Johs. Møllegaard, Lyshøjgaard, sagde efter kåringen at de syd- og sønderjyske knabstruppere viste sig at være af en pæn kvalitet. Der var flere heste end tidligere år, og opdrætterne syntes at arbejde med interesse, så avlen bliver bedre år for år.
Det kniber med afstamning og ligeledes med pletter. Der var kun få af hestene, der havde den karakteristiske knabstrupperpletning. Havde der været flere pletter, var flere af dyrene nået højere op.
Der er i år kåret 125 knabstruppere i landet, og de vil nu blive optaget i en stambog. Avlsarbejdet inden for den gamle knabstrupperrace er først kommet i gang for 3½ år siden. Det er blevet en populær køre-og ridehest, med god gang, og den er samtidig venlig og omgængelig.
Knabstrupperne er blevet eftertragtede, og der eksporteres både til Holland, til Sverige og Norge. De norske knabstrupper-interesserede er i øvrigt tilmeldt den danske forening. Knabstrupperkåringen slutter om godt 14 dage, den 8. september i Hadsund.
Man håber, at knabstrupperkåringen kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed, sagde Johs Møllegaard efter kåringen. Vi er blevet godt modtaget i byen.